A hit – Isten ajándéka

Mi a hit? Egyszerűen megfogalmazva: „A hit bizalom Isten létezésében, tetteiben, hatalmában és szeretetében".

Milyen fantasztikus ajándék ez a bűnös és megtört világnak! Nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, a hit a legnagyobb ajándék, amit ember csak kaphat. A kérdés tehát az: vajon megpróbáltunk már rájönni, honnan ered a hitünk? Miért hiszünk Istenben és még annyi mindenben, amit nem értünk teljesen? A neveltetésünk miatt? Talán hívő szülők gyermekeként nőttünk fel? Mindig jártunk gyülekezetbe? Vagy a Biblia tanulmányozása és a Bibliáról szóló könyvek győztek meg arról, hogy van Isten, aki szeret? Találtunk kielégítő filozófiai érveket, amelyek felkészítettek a hit „ugrására"? A végső következtetés az, hogy a hit csoda, Istentől jövő ajándék.

Hogyan hangsúlyozza ki Pál apostol, hogy a hit ajándék? Ef 2:8

Egy dolog biztos: ahogy az emberi élet nem lehet teljes szeretet nélkül, éppúgy nem lehet az hit nélkül sem. „ 'Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni'… Jegyezzük meg, A zsidókhoz írt levél nem azt tanítja, hogy hit nélkül nehéz Istennek tetszeni, sem azt, hogy csak hosszú idő múltán elégedne meg velünk. Azt állítja, hogy lehetetlen. Röviden: a hit nem pótolható semmi mással. Hit által éltek Isten emberei a múltban, és népének ma is hit által kell élnie" (George R. Knight: Exploring Hebrews: A Devotional Commentary. Hagerstown, Maryland, 2003, Review and Herald® Publishing Association. 198. old.).

Hogyan készülhetünk fel a hit ajándékának befogadására? Mit kellene megváltoztatnunk az életünkben, hogy még fogékonyabbak legyünk rá? Róm 10:17; lásd még Zsid 11:6

Az emberek néha azt kívánják, bárcsak lenne hitük. Mit tanácsolnánk nekik? Mit kellene tenniük ahhoz, hogy készségesebben fogadják ezt az ajándékot? Mk 9:24


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: