Mennyei kincsek gyűjtése

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: 1Mózes 6:5-14; 13:10-12; 32:22-31;

2Korinthus 4:18; Zsidók 11:8-13, 24-29

„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért” (Mk 8:36-37)?

Jézus a világ legjobb befektetései tanácsát adta, amikor azt mondta, hogy „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják; Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják” (Mt 6:19-20). Azzal fejezi be a befektetési stratégiáját, hogy „Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is” (Mt 6:21). Más szóval: mutasd meg, hogy mire költöd a pénzed, én pedig megmutatom neked, hol van a szíved! Ugyanis ahová tesszük a pénzünket, a szívünk is oda fog húzni, ha már nincs eleve ott.

Szeretnénk, hogy a szívünk Isten országa felé húzzon? Ha igen, akkor fektessük oda a pénzünket, ahol örökös jutalmat nyer! Fordítsuk az időnket, a pénzünket és az imáinkat Isten művére! Ha így teszünk, még jobban érdekelni fog minket az a munka, és a szívünk is követni fogja azt. Ezen a héten olyan igeszakaszokat és képeket vizsgálunk meg, amelyek bemutatják, hogyan gyűjtsünk kincset a mennyben és hogyan szerezhetünk örökre megmaradó jutalmat.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2023. 1. negyedév

Sáfárkodni, amíg a Gazda vissza nem tér

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: