Isten szentsége

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2:3; Jób 42:5-6; Ézsaiás 6:1-3;

Máté 11:10; Márk 1:2; Lukács 4:31-36; 5:1-11; Jelenések 4:8-9

„Magasztaljátok az Urat, a mi Istenünket, és boruljatok le az ő szent hegyén; mert szent az Úr, a mi Istenünk” (Zsolt 99:9)!

KULCSGONDOLAT: A Szentírás sokat foglalkozik Isten szentségével. Szentsége mit árul el arról, hogy milyen is Ő? Mit jelent ez a megváltási terv szempontjából?

Minden bibliai író abból az alaptételből indul ki, hogy létezik az egek Istene. Soha egyikük sem ad hangot ezt kétlő megjegyzésnek, de bizonygatni sem próbálják ezt az állítást. Isten létezését adottnak tekintik, ez a kiindulópont, mint a geometriában az axióma (sarkigazság, alaptétel).

A 66 bibliai könyv viszont mélyrehatóan vizsgálja, hogy milyen Isten és hogyan viszonyul hozzánk, bűnös emberekhez, akiknek a megváltására vágyik.

E heti tanulmányunk Isten természetének egy oldalára összpontosít, ami a Szentírásban alapvetően fontos helyet tölt be – ez Isten szentsége. Igen, Isten a szeretet. És igen, arra biztat, hogy Atyánknak szólítsuk. Valóban türelmes, megbocsátó és gondoskodó. Ám a Szentírás szerint megismeréséhez elengedhetetlenül fontos tudnunk azt is, hogy Ő szent. Úgy az Ó-, mint az Újszövetségben Isten szentsége az az alap, amin önkinyilatkoztatása nyugszik. Ez a téma ilyen vagy olyan módon az egész Szentírásban megjelenik.

Mit jelent tehát az, hogy Isten szent? Hogyan mutatja be a Biblia az Úr szentségét? Továbbá, hogyan viszonyulhatunk mi bűnös, nem szent emberek a szent Istenhez?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: