A hármas angyali üzenet és a misszió

A jelenések könyve erőteljesen és szemléletesen mutatja be a nagy küzdelmet, amit talán 12:12 versében láthatunk a legdrámaibban: „Azért vigadjatok, egek és akik abban lakoztok! Jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt az ördög hozzátok nagy haraggal, mint aki tudja, hogy kevés ideje van” (ÚRK)! Nehéz elképzelni, hogyan érthetne meg bárki bármit is a Szentírásból, ha nem látja meg benne a nagy küzdelem motívumát, amely az utolsó napokban csúcsosodik majd ki.

Olvassuk el Jel 14:6-12 verseit! Milyen kép bontakozik ki előttünk? Mi köze van ennek a szakasznak a küldetésünkhöz és az üzenetünkhöz?

A misszió centruma, Isten missziójának a központi eleme maga az üzenet, Isten üzenete: az evangélium. Ez valójában maga a misszió. A világot figyelmeztetni kell arra, hogy mi vár rá, és minden embernek döntést kell hoznia vagy az élet, vagy a halál mellett.

„Aki velem nincs, ellenem van; és aki nem velem takar, tékozol” (Lk 11:23). Miről beszél itt Jézus, ami közvetlenül érinti a missziós küldetésünket?

A jelenések könyvének hármas angyali üzenete képezi a magját, az esszenciáját annak, amit hetednapi adventistaként hirdetnünk kell a világban. Ennek középpontjában két fontos üzenet áll: „az örökkévaló evangélium” (Jel 14:6) és a Teremtő imádata. Ez a kettő jellemzi a szenteket: „Itt van helye a szentek hosszútűrésének, akik megtartják Isten parancsolatait és Jézus hitét” (Jel 14:12, ÚRK)! Bármi mást teszünk is az emberek megsegítése érdekében, legyen az akármilyen jó, soha nem szabad szem elől tévesztenünk különleges elhívásunkat és küldetésünket, ami arra indít, hogy az elveszett világnak hirdessük az „örökkévaló evangélium” reménységét, valamint figyelmeztessük a világot arra, ami egy nap bekövetkezik.

„Aki velem nincs, ellenem van” (Lk 11:23). Hogyan érted, amit Jézus itt mond? Miért kell ezeknek a szavaknak arra késztetniük minket, hogy megvizsgáljuk, mi igazán fontos a számunkra?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2023. 4. negyedév

Isten küldetése – a mi küldetésünk

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: