IDEJE EGYSZERŰSÍTENI?

Mihez kezdjenek a hetednapi adventisták nehéz időkben? Húzzuk meg magunkat a túlélés reményében? Nem, tegyük épp az ellenkezőjét! Mivel tudjuk, hogy közeleg a világ vége és Krisztus második eljövetele, arra akarjuk felhasználni a vagyonunkat, hogy másoknak is bemutassuk az evangélium örömhírét, így ők is megtudhassák, mit készített Isten az Őt szeretőknek. Tisztában vagyunk vele, hogy a földön nemsokára minden el fog égni.

Olvassuk el 2Pt 3:3-12 szakaszát! Mit fejez ki ezzel Péter?

Isten Igéjéből tudjuk: az Úr nem küld kamionokat a költözéshez, hogy a mennybe szállíthassuk a dolgainkat. Minden elég a végső tűzben, amikor a bűn és a gonosz összes nyoma örökre elpusztul – kivéve a sebeket Krisztus kezén.

Mihez kezdjünk tehát a javainkkal? „Most van itt az ideje annak, hogy testvéreink csökkentsék, ne pedig növeljék a vagyonukat! Szebb országba készülünk, a mennyeibe. Ne a földiekre összpontosítsunk, hanem igyekezzünk annyira összetömöríteni a dolgainkat, amennyire csak lehet” (Ellen G. White: Counsels on Stewardship. 59. o.)!

Persze Ellen White ezt több mint egy évszázada írta, de az elv megmarad: az idő mindig rövid, hiszen rövid az életünk. Mit mondhatunk hatvan, nyolcvan, vagy akár száz évről (ha jó géneket örököltünk és vigyázunk az egészségünkre) az örökkévalósághoz képest? Az életünk már azelőtt véget érhet, hogy elolvassuk az e heti tanulmányt. A következő dolog pedig, amiről tudni fogunk már Jézus második adventje lesz. (Ez aztán gyors, nem igaz?)

Hetednapi adventistaként mindig éljünk az örökkévalóság fényében! Természetesen fontos keményen dolgozni azért, hogy gondoskodjunk önmagunkról és a családunkról. Ha pedig Isten gazdagsággal áldott meg bennünket, semmi baj nincs azzal, ha most élvezzük azt, feltéve, ha nem válunk önzővé és nagylelkűen viszonyulunk a szükségben lévőkhöz. Ugyanakkor mindig észben kell tartanunk, hogy bármit is gyűjtünk itt össze, az mind átmeneti, múlandó, sőt, ha nem vigyázunk, lelki romláshoz vezethet!

Mit változtatnánk az életünkön, ha tudnánk, hogy Jézus tíz éven belül visszajön? És ha ez csak öt vagy három év lenne?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2023. 1. negyedév

Sáfárkodni, amíg a Gazda vissza nem tér

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: