LELKI HAGYATÉK

Bár nehéz kitalálni, milyen lett volna az élet a földön, ha az emberiség nem esik bűnbe, egy dolgot mindenképpen biztosra vehetünk: nem halmoznánk kincseket, nem lenne önzés, sem szegénység – pedig mióta történelmi feljegyzések vannak, ezek már sújtják a világunkat. A bűnbe süllyedt világban tapasztalható jelenség, hogy az ember a tulajdonának érzi azt, amiért megdolgozott, és ha becsületesen szerezte, akkor jogosan az övé. Végezetül pedig van egy fontos dolog, amire mindig emlékeznünk kell, attól függetlenül, hogy mennyi vagyonunk van vagy nincs.

Olvassuk el a következő verseket: 1Móz 14:19; Zsolt 24:1; 50:10; Kol 1:15-17; Zsid 3:4! Mi a központi üzenet mindegyikben? Miként hasson ez arra, hogy mit teszünk anyagi javainkkal, amelyekkel Isten megáldott bennünket?

Afölött sáfárkodunk és azt igazgatjuk, amit az Úr ránk bízott. Tehát végső soron minden Istené. Ő az, aki életet ad nekünk, aki miatt létezünk és akitől erőt kapunk bármire. Így tehát észszerű, hogy amikor elvégeztük, amit az Úr ránk bízott és miután gondoskodtunk a családunkról, a maradékot visszaadjuk neki.

„Kincset gyűjtünk a mennyben, ha Isten művére adakozunk. Védelmet élvez a balszerencsétől és a veszteségtől mindaz, amit oda gyűjtünk, örökre és maradandóan növekedni fog… [és] a mi számlánkra írják a mennyben” (Ellen G. White: Counsels on Stewardship. 342. o.).

Több előnye van annak, ha most, még életünkben adakozunk. Íme néhány:

Az adományozó láthatja az adománya eredményét – egy új gyülekezeti épület épül, egy fiatal egyetemre mehet, fedezik egy evangelizációs sorozat költségét stb.

Egy szolgálatnak vagy egy embernek használ most, akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

A halálunk után nem lesz viszály a családon belül vagy a barátaink között.

Jó példát mutatunk a nagylelkűség és a szeretet családi értékeiről.

Csökkenti az adófizetési kötelezettséget.

Biztosítjuk, hogy az kapja az ajándékot, akinek adni akarjuk (nincs beleszólása a bíróságnak vagy az elégedetlen rokonoknak).

Bizonyítja, hogy az adományozó szíve nem önző, hanem önzetlenné lett.

Kincset gyűjtünk a mennyben.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2023. 1. negyedév

Sáfárkodni, amíg a Gazda vissza nem tér

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: