HOGYAN GYŐZZÜK LE A KAPZSISÁGOT?

A kapzsiság a szívből fakad és gyakran észrevétlen marad, mint a büszkeség meg az önzés, ezért halálos és megtévesztő. Éppen elég nehéz legyőzni az olyan nyilvánvaló bűnöket, mint a hazugság, a házasságtörés, a lopás, a bálványimádás és a szombatrontás, amelyek kívülről is láthatóak és az elkövetésük előtt gondolkodni kell. Viszont hogyan kerekedhetünk felül a helytelen gondolatokon? Itt válik igazán nehézzé a helyzet.

Olvassuk el 1Kor 10:13 versét! Milyen ígéretet kapunk itt? Miért olyan fontos ezt a kívánság gondolatkörével összefüggésben is értelmezni?

Isten hatalmával hogyan védekezhetünk ez ellen a veszélyesen megtévesztő bűn ellen?

Határozzuk el, hogy Istent fogjuk szolgálni és rá hagyatkozunk, családja tagjaként! „…válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok… én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk” (Józs 24:15).

Imádkozzunk naponta, és imáinkba foglaljuk bele Mt 6:13 versét is: „és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól, mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké” (ÚRK)! Amikor olyasmit kívánunk, amiről tudjuk, hogy nem kellene, akkor imádkozzunk azért a helyzetért, hivatkozzunk a Biblia győzelmi ígéreteire, így akár 1Kor 10:13 versére is!

Tanulmányozzuk rendszeresen a Bibliát! „Szívembe rejtettem a te beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened” (Zsolt 119:11).

Jézus már megküzdött az ember/bűn problémával. Mindenben megkísértetett, amiben minket is kísértés ér. Egész éjszakákat töltött az Atyával való imakapcsolatban, hogy erőt kapjon az ellenálláshoz. Nem hagyta el a földet addig, amíg a példájával utat nem készített és erőt nem ígért mindannyiunknak arra, hogy hittel és engedelmességgel élhessünk és kifejlődhessen bennünk a krisztusi jellem.

„Keressétek az Urat, amíg megtalálható, hívjátok őt segítségül, amíg közel van. Hagyja el a gonosz az ő útát, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban” (Ézs 55:6-7).

Milyen következményekkel járt már a kívánság az életünkben? Milyen tanulságokat szűrtünk le? Mit kellene még ezen felül is megtanulnunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2023. 1. negyedév

Sáfárkodni, amíg a Gazda vissza nem tér

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: