A NAGY TANÍTÓ

Amint az egész negyedév során láttuk, Krisztus földi szolgálatának egyik központi része a tanítás volt. Kezdettől fogva a tetteivel, a cselekedeteivel tanította az igazságot a követőinek önmagáról, az Atyáról, a megváltásról és a ránk váró reménységről (lásd Mt 5:2; Mk 4:2; Lk 19:47; Jn 6:59).

Bármelyik evangéliumot átfuthatjuk, mindegyikben Jézus tanításait találjuk. Igéje által az Úr még most is tanít bennünket, és ez az új világban is folytatódni fog. Viszont képzeljük csak el, hogy mennyire más lesz minden abban az életben, amit nem terhel a bűn és sok olyan korlát, ami most szorít bennünket!

„És ha mondja néki valaki: Micsoda ütések ezek a kezeiden? azt mondja: Amiket az én barátaim házában ütöttek rajtam” (Zak 13:6). Miről szól ez az ige?

„Az évek, az örökkévalóság évei folyamán még káprázatosabb, még dicsőségesebb dolgok tárulnak fel Istenről és Krisztusról. Nő a szeretet, a tisztelet és a boldogság, miként a tudás is. Az ember minél többet megtud Istenről, annál jobban csodálja jellemét. Ahogy Jézus feltárja a megváltás kincseit és a Sátánnal vívott nagy küzdelem csodálatos eredményeit, a megváltottak szívét még nagyobb áhítat tölti be, és még mámorosabb örömmel pengetik aranyhárfájukat. Tízezerszer tízezer és ezerszer ezer hang cseng össze a dicsőítés hatalmas kórusában…

A nagy küzdelem véget ért. Nincs többé bűn, és nincsenek bűnösök. Az egész világegyetem megtisztult. A végtelen nagy teremtettséget tökéletes harmónia és boldogság tölti be. Tőle, aki mindent teremtett, árad az élet, a fény és az öröm a határtalan téren át. Élők és élettelenek – a legparányibb atomtól a legnagyobb csillagig – tökéletes szépségükkel és felhőtlen boldogságukkal hirdetik, hogy Isten a szeretet” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 577-578. o.).

Az öröklétben tanulható sok csodálatos igazságból semmi nem fog annyira lenyűgözni, mint Krisztus értünk hozott áldozata. Gondolkozzunk el azon, hogy mennyire mély és gazdag ez a téma, ha az egész örökkévalóságon át ezt fogjuk kutatni! Hogyan tanulhatjuk meg már most jobban értékelni Jézus keresztáldozatát?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2020. 4. negyedév

Oktatás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: