AKKOR MEGTUDJUK MAJD

„A menny egy iskola. Tanulmányozásának területe a világegyetem; tanítója a Mindenható. Ennek az iskolának egyik ágát az Édenben alapította az Úr, és a megváltás tervének befejezése után újra tovább folytatják majd a tanulást az Édenben” (Ellen G. White: Előtted az élet. Nevelés. Budapest, 1992, Advent Kiadó, 297. o.).

A legtöbb embernek sok kérdése van – kérdések a bűnről, a szenvedésről, a betegségről, a halálról, arról, hogy miért történik ez vagy az.

Kérdések merülnek fel bennünk a természet világával, titkaival kapcsolatban is. Fantasztikus módon fejlődött a tudomány, általa többet megtudhattunk a világról és az egész univerzumról, de még most is annyi minden ismeretlen a számunkra. Az élet legegyszerűbb formáitól a fejünk felett az égboltig, az atomnál kisebb részecskék mozgásától a világmindenség galaxisainak körforgásáig azt hirdeti minden, hogy a világ sokkal nagyobb, mélyebb, mint amit ésszel felfoghatnánk a leheletnyi idő alatt, amit itt töltünk és ami alatt mindezt magunk is tanulmányozhatjuk. Viszont ha a vizsgálódásra az egész örökkévalóság a rendelkezésünkre áll, akkor kétségkívül rengeteg titok feltárul majd előttünk.

Az alábbi igék szerint mit fogunk megérteni, miután vége lesz a bűn, a szenvedés és a halál szomorú epizódjának?

1Kor 4:5

1Kor 13:12

Isten megígéri, hogy meg fogjuk érteni azokat a dolgokat is, amelyek most még rejtettek előttünk. Csodálatos reménység az is, hogy ha egyszer majd valóban meglátjuk és megértjük mindazt, ami most igen nehéznek tűnik, akkor csak dicsőíteni fogjuk Istent! A lényeg, hogy most ragaszkodjunk a hitünkhöz, bízzunk Isten ígéreteiben, éljünk a kapott világosság fényé­ben és tartsunk ki mindvégig! Jó hír, hogy „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít” (Fil 4:13).

Milyen nehéz kérdések nyomják a szívedet jelenleg? Mi az, ami felfoghatatlannak tűnik? Hogyan segíthet a még érthetetlennek tűnő dolgok kérdésében, ha megtanulunk bízni Istenben azzal kapcsolatban, amit most világosan látunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2020. 4. negyedév

Oktatás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: