MUNKA ÉS A LELKÜLET

„Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk” (Gal 5:25). Az ember munkája elválaszthatatlan a lelkületétől. A kereszténység nem ruha, amit le- és felveszünk, ha változik a hangulatunk vagy más-más életszakaszba lépünk. Amikor az ember keresztény lesz, új emberré válik, ami megmutatkozik az élete minden dimenziójában, így a munkájában is.

Olvassuk el Gal 5:22-26 verseit! A Pál által felsorolt ajándékok közül melyek illenek rád és a munkavégzésedre?

Egy újszövetségi szótár meghatározása szerint az a „lelki” ember, akiben „sajátjaként mutatkoznak meg a Lélek gyümölcsei.” Ebből arra következtethetünk, hogy a Krisztussal való kapcsolat által az életünk minden területén hívőként fogunk viselkedni.

A Floridai Kórházban haldoklott egy beteg, akinek a legjobb barátja az ágya mellett virrasztott. Az ápolók gyakran benyitottak a kórterembe, hogy ellássák a pácienst. A látogató próbált beszélgetni a személyzettel, megkérdezte tőlük, hogy hol tanultak. Többen a Floridai Kórházi Főiskolára jártak.

Ez mély benyomást tett a beteg barátjára, aki később többször is ellátogatott a főiskolára. Miért? Amint másoknak is elmondta, úgy tűnt neki, hogy az ott végzett ápolók nagyobb szeretettel vették körül a haldokló barátját, mint akik máshol tanultak. Vagyis jelentős különbséget látott abban, ahogyan az ápolók a szenvedő barátjáról gondoskodtak.

Tovább kérdezősködött a főiskoláról meg a missziójáról, és végül 100 000 dollárt ajándékozott az intézménynek, hogy még több olyan ápolót képezhessenek, mint akiket munka közben megfigyelt. Igen, a lelkületünk meghatározza az életmódunkat.

Hogyan mutatkozik meg a lelkületünk a napi feladataink végzése közben? Vajon milyen benyomást keltünk másokban (hiszen elkerülhetetlenül kialakul valamilyen vélemény rólunk)?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2020. 4. negyedév

Oktatás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: