ISTEN IGÉJÉNEK SZIMBÓLUMAI

Olvassuk el Zsolt 119:105, Jer 23:29, Mt 4:4 és Lk 8:11 verseit! Melyik öt szimbólum vonatkozik ezekben Isten Igéjére? Vajon miért éppen ezeket választották ki a Szentírásra mutatva?

Az idézett szakaszokban előforduló szimbólumok Isten Igéjének elsődleges feladatát érzékeltetik. Amikor bemutatjuk az Írást valakinek, az olyan, mint az életet beragyogó világosság. Jézus, „a világ világossága” áttör az Isten létével és jellemével kapcsolatos félreértések sötétségén. A téves nézetek sötétségében lévő elméket a Szentlélek megvilágosítja az Ige által.

Jeremiás szerint a Szentírás olyan, mint a tűz és a pöröly. Megemészti az életünkben a bűn szennyét és összetöri szívünk keménységét. Amikor segítünk az embereknek, hogy meglássák a Bibliában Jézus dicsőségét, kemény szívük összetörik, Isten szeretetének a tüze pedig felperzseli az önzés, a kapzsiság, a kívánságok és az énközpontúság szemetét.

Isten Igéjét még a maghoz is hasonlítja a Biblia. A mag legfőbb jellemzője, hogy élet fakad belőle. Idő kell hozzá, hogy kisarjadjon a növény, és nem minden mag ered meg egyszerre, a növények nem mind ugyanabban az ütemben fejlődnek. Viszont megfelelő körülmények között a magban lévő élet áttör a talajon, új élet támad. Amikor emberek szívébe és gondolataiba plántáljuk Isten Igéjét, nem mindig látunk azonnali eredményeket, de a mag csendben növekszik, és az Isten által megadott időben, ha engednek a Szentlélek késztetéseinek, beérik az aratás Isten országa számára.

Jézus a tápláló kenyérhez is hasonlítja Igéjét. Igen finom a frissen sült kenyér. Isten Igéje csillapítja a lélek éhségét, és táplálékul szolgál az ember belső vágyai számára. Amikor az Írás ígéreteiről beszélünk valakinek és segítünk, hogy felfedezze benne Jézust, annak az embernek az életét egészen átformálja Jézus jósága, lenyűgözi szeretete, csodálatra készteti kegyelme és megelégedéssel tölti be jelenléte.

Gondoljunk csak arra, hogy mennyi mindent tudhatunk meg Jézusról kizárólag a Bibliából! Ezek szerint mennyire kell fontosnak tartanunk a tanításait?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: