ÖNZÉS: A CSALÁD TÖNKRETEVŐJE

„Ha a büszkeséget és az önzést félrevetnénk, akkor öt perc alatt a legnehezebb ügyet is el lehetne intézni” (Ellen G. White: Tapasztalatok és látomások. Budapest, A Magyarországi Bibliakövetők Felekezete, 106. o.).

Emberi természetünket megrontotta a bűn. Ennek talán az önzés a legnagyobb példája. Nyilván önzőnek születtünk, amint a kisgyerekeknél is észrevehetjük, akik természetükből adódóan mindent maguknak akarnak. „Én, én, én…” Mire felnövünk, rettenetes módon nyilvánulhat meg ez a tulajdonság, főként a családban.

Természetesen Jézus azért jött, hogy ezt megváltoztassa (Ef 4:24). Az Írásban megígérte, hogy a segítsége által nem kell ennek a rontása alatt élnünk. Egész élete tökéletes példa arra, hogy mit jelent az önzetlen élet. Csak annyira tudjuk legyőzni az önzés hajlamait, amennyire képesek vagyunk követni az Ő életének példáját (1Jn 2:6).

Keressük ki a következő bibliaszövegeket! Mit mondanak az önzetlen életről?

Fil 2:3-5 

1Jn 3:16-18 

Ellen G. White szavai szerint tehát ha a büszkeséget és az önzést félretennénk, rengeteg gondot gyorsan meg tudnánk oldani, már jóval azelőtt, hogy csúnyán elhatalmasodnának. A család minden tagjának, főként a szülőknek (Péld 16:6) meg kell tisztítaniuk magukat ettől a bűntől a kereszt lábánál (ami az önzetlenség legnagyszerűbb példája a világegyetemben). Ezért tekintsünk újból és újból a keresztre, alázattal letérdelve, hittel, könnyek között imádkozva!

Mennyit időzünk a keresztnél, az életünkben megjelenő önzéssel harcolva? Hogyan mutatja meg ez a vers (Mt 7:16), hogy elég-e az az idő, amit ott töltünk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 2. negyedév

Életszakaszok a családban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: