Sátán legyőzött ellenség

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:15; Ézsaiás 14:12-15;

Dániel 7:23-25; 2Thesszalonika 2:8-12;

Jelenések 12; 13:13-14; 19:20

„És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételüknek beszédéért; és az ő életüket nem kímélték mind halálig” (Jel 12:11).

A jelenések könyve 12-14. fejezete készít fel a végidei eseményekkel kapcsolatos részre (Jel 15:1–22:21). Míg a könyv első része (Jel 1:1–11:19) bemutatja a kereszténység korában az egyház lelki küzdelmeit, amelyeket az ellenséges világban vív meg, a többi a második adventhez és az Isten országához vezető, meghatározó eseményekre összpontosít.

A 12. fejezet célja, hogy egy nagy képet adjon a világ történelmének végső válságáról. Bemutatja, hogyan eszkalálódott a korszakok során a Krisztus és Sátán közötti nagy küzdelem.

A jelenések könyve szerint Istennek és népének a fő ellensége Sátán, aki valós személy, ő áll a világegyetem minden gonoszsága és lázadása mögött. Tudja, hogy a második advent előtt az az utolsó lehetősége az Istennel szembeni győzelemre, ha megnyeri az armageddoni csatát. Ezért minden erejével erre az eseményre készül.

A jelenések könyve 12. fejezetének a célja, hogy biztosítsa Isten népét: Sátán nem fog sikerrel járni. Arra is figyelmeztet, hogy Sátán teljes elszántsággal átfogó hadat indít Isten végidei maradék egyháza ellen, akik egyedül Krisztusban találnak reményt és erőt a győzelemhez.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2019. 1. negyedév

A jelenések könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: