Egység és megromlott kapcsolatok

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 18:15-17; Róma 5:8-11;

2Korinthus 10:12-15; Efezus 4:26; 2Timóteus 4:11; Filemon 1-25

„Mert ha akkor, amikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiá­nak halála által, mennyivel inkább megtartatunk az ő élete által, miután megbékéltünk vele” (Róm 5:10, ÚRK)!

Amint láttuk, még pünkösd után is időnként feszültség terhelte a hívők kapcsolatait. Az Újszövetség több példát is hoz arra, hogyan kezelték az egyházi vezetők és az egyes tagok az ilyen kihívásokat. Ezek az elvek különösen értékesek a ma egyháza számára. Bemutatják, milyen jótékony hatása lehet annak, ha bibliai elvekkel igyekszünk megoldani a konfliktusokat és megőrizzük egységünket Krisztusban.

A heti tanulmányunkban a helyreállt kapcsolatokra figyelünk, valamint arra, hogy emberi viszonyaink mennyiben hatnak egységünkre Krisztusban. A Szentlélek szolgálata közelebb vonja az embereket Istenhez és egymáshoz. Ledönti a válaszfalakat az Istennel és az egymással való kapcsolatunkban. Röviden tehát az evangélium ereje nem feltétlenül abban mutatkozik meg a leginkább, amit az egyház mond, hanem abban, ahogyan az egyház él.

„Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (Jn 13:35). Szeretet nélkül bármennyit beszéljünk is az egyház egységéről, semmit nem ér.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 4. negyedév

Egység Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: