A tizedfizetés hatásai

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: Márk 16:15; Róma 3:19-24; 1Korinthus 9:14;

1Péter 3:8-9

„Nem tudjátok, hogy akik a templomi szolgálatokat végzik, a szent helyről táplálkoznak, és akik az oltár körül forgolódnak, az oltárról részesednek? Így rendelte az Úr is, hogy akik az evangéliumot hirdetik, az evangéliumból éljenek” (1Kor 9:13-14, ÚRK).

Amint a múlt héten is megállapítottuk, a tizedfizetés a hitünk kifejezésének fontos eleme. Ezzel is kinyilvánítjuk, illetve próbára tesszük a hitvallásunk őszinteségét. „Próbáljátok meg magatokat, hogy hitben vagytok-e! Vizsgáljátok meg magatokat! Vagy nem ismeritek fel magatokban, hogy Krisztus Jézus bennetek van? Ha nem, akkor nem álltátok ki a próbát” (2Kor 13:5, ÚRK).

A tizedfizetésre utaló első példa az volt, amit Ábrahám adott Melkisédeknek (1Móz 14:18-20; Zsid 7:4). A léviták szintén elvették a tizedet szolgálataikért a templomban (2Krón 31:4-10). A tizeddel ma is az evangélium ügyét támogatjuk. Helyesen értelmezve ez az Istennel való kapcsolatunk fokmérője.

A tized hatása, felhasználása, jelentősége és felosztásának módja mind arra szolgál, hogy lelki értelemben növekedjünk, Isten művét támogassuk és adakozzunk az evangélium hirdetésére, annak pénzügyi alapját biztosítva. Ez Isten terve, ami a hűséges sáfár első lépésének nevezhető.

Ezen a héten továbbra is a tizedfizetés kérdését tanulmányozzuk: annak elosztását, azt, hogy mit jelent mások számára és milyen hatással van a lelki életünkre.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: