AZ IGÉBEN

Világszerte több mint hatmilliárd Biblia foroghat közkézen, de vajon hányat tekintenek ezek közül az élő Isten szavának? Hányat olvasnak nyitott szívvel, az igazságot szomjazva?

A helyes bibliatanulmányozás a lelki iránytűnket jó irányba állítja be és segít utat találni a hamissággal teli, zűrzavaros világban. A Biblia Istentől származó, élő dokumentum (Zsid 4:12), és rámutat olyan igazságokra, amelyeket másutt nem találhatunk meg. Isten térképe ez a mindennapi életünkhöz, amellyel oktat, szélesíti látókörünket és nemesíti jellemünket.

Olvassuk el Jn 5:39, 14:6 és 20:31 verseit! A Bibliában, különösen az evangéliumokban találjuk a leghitelesebb beszámolókat Jézusról. János evangéliumának itt idézett részeiből mit tudhatunk meg róla, valamint arról, hogy miért olyan fontos minden hívőnek?

Azért tanulmányozzuk a Bibliát, mert az az igazság fő forrása. Jézus az igazság, és a Bibliában azért találjuk meg Őt, mert az Igében kinyilatkoztatta magát. Isten szavából, az Ó- és Újtestamentumból ismerjük meg, hogy kicsoda Jézus, mit tett értünk. Ezek után megszeretjük Őt, majd örökkévaló kezébe helyezzük életünket és lelkünket. Ha Jézust követjük és engedelmeskedünk szavának, ahogy az Igében kinyilatkoztatta, szabadok lehetünk a bűn és a világ kötelékeitől. „Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek” (Jn 8:36).

Olvassuk el Róm 8:5-6 verseit! Mitől óv itt az apostol? Isten Igéjének tanulmányozása hogyan segíthet a gondolatainkért folyó harcban?

A világ szeretete, különösen a világi gazdagságé könnyen eltávolíthat bennünket Istentől, ha nem vigyázunk. Ezért fontos, hogy meggyökerezzünk az Igében, ami azokra az örök lelki valóságokra mutat rá, amelyek létfontosságúak a keresztények életében.

A világi dolgok szeretete nem emeli erkölcsi magasságokba gondolatainkat, hanem kapzsisággal, önzéssel és testi vágyakkal oltja ki a bibliai elveket. Az Igében bemutatott szeretet építi a kapcsolatokat, hiszen arra tanít, hogy mennyire fontos magunkból adni másoknak. Ezzel szemben a világiasság azt jelenti, hogy csak magunknak akarjuk a dolgokat megszerezni, ez pedig ellenkezik mindazzal, amit Jézus képvisel.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: