Elkerülni a világ útjait

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETITANULMÁNYUNK: 1Királyok 3:14; Zsoltár 119:11;

Ezékiel 36:26-27; Róma 8:5-6; Efezus 6:18; Zsidók 11:1-6

„Nem használ a vagyon a harag idején, de az igazság kiragad a halálból… Aki gazdagságában bízik, elbukik, de az igazak kivirágoznak, mint a fa ága” (Péld 11:4, 28, ÚRK).

Sátán kudarcot vallott Jézussal szemben, viszont mindenki másnál sikerrel járt. És ez így lesz a továbbiakban is, hacsak nem vesszük fel a harcot ellene Isten hatalmának fegyverzetében, hiszen egyedül Ő tud megvédeni a világ csábításától.

Ezért jól tesszük, ha mennyei Gondviselőnkre tekintünk. Dávid az élet valódi értékét megértve írta: „Az oroszlánok szűkölködnek, éheznek; de akik az Urat keresik, semmi jót sem nélkülöznek” (Zsolt 34:11). Salamon is tisztában volt azzal, hogy a bölcsesség és értelem sokkal értékesebb az ezüstnél és az aranynál (Péld 3:13-14). A valódi boldogság és helyes életmód azzal jár együtt, hogy levesszük tekintetünket a tulajdonunkban lévő javakról és az élő Krisztusra nézünk, aki drága áron váltott meg minket.

A Jézussal való élő és ható kapcsolat az egyetlen módja annak, hogy ellenálljunk a világ csábításának. Ezen a héten ennek a kapcsolatnak az elemeit fogjuk tanulmányozni, valamint azt, hogy lelki életünk szempontjából mennyire fontos felismerni a világ álarca mögött rejtőzködő hatalmat. El kell ismernünk, hogy nem élhetünk Krisztus nélkül, aki az életünk valódi értelme!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2018. 1. negyedév

Sáfárság: a szív indítékai

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: