A GYÜMÖLCSTELENSÉG ÁLLAPOTA

Olvassuk el Jn 15:1-11 szakaszát! Miért csak akkor lehetséges a gyümölcstermés, ha élő kapcsolatban vagyunk Jézussal, a szőlőtővel? Miért olyan fontos Jézusban élni? Hogyan valósul ez meg?

Az igazi keresztény gyümölcstermés első titka, hogy Krisztusban kell élni. Krisztus nélkül nem lehet valódi lelki gyümölcsöt teremni. A Lélek gyümölcsét nem kívülről aggatják ránk, hanem annak következtében terem, hogy Krisztus bennünk lakik. Jn 15:1-11 szakaszában Jézus elmondja: a gyümölcstermés annak eredménye, hogy Krisztus, a szőlőtő élete átáramlik a vesszőkön, vagyis a hívőkön keresztül mások felé. A gyümölcs megjelenése és növekedése Isten munkája bennünk, Jézus Krisztus által.

A hívő feladata, hogy Krisztusban éljen. Ha Krisztus lakik a gondolatainkban, akkor Ő lesz látható a tetteinkben is. Jézus az Ő életét éli bennünk. Láthatóvá válik bennünk az Ő élete abban az értelemben, hogy türközni fogjuk a jellemét.

A Lélek gyümölcse tulajdonképpen Krisztus jelleme, amit a Szentlélek valósít meg a Megváltó követőiben. Ha Krisztus bennünk él, Lélek szerint járunk, és nem visszük végbe a test kívánságát (lásd Gal 5:16).

Jézus szavai szerint: „Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt” (Mt 7:17-18). A jó gyümölcs természetes következménye annak, hogy kapcsolatban vagyunk Jézussal a Szentlélek által. Ha reagálunk a Lélek belső késztetéseire, amelyeket a szívünkben és az elménkben érzékelünk, a Lélek gyümölcsei láthatóvá válnak az életünkben. Jellemünk átalakul, Jézus Krisztus jellemét fogjuk tükrözni mindazzal, amit mondunk, teszünk vagy akár csak gondolunk. A Szentlélek erőt ad a győztes élethez és kialakítja bennünk azokat az erényeket, amelyek Isten gyermekeinek jellemzői.

2Tim 3:5 versében Pál apostol leírást ad azokról, „kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét.” Mi a különbség a vallásos és a Szentlélekkel teljes élet között? Honnan tudhatjuk, hogy melyik igaz ránk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2017. 1. negyedév

A Szentlélek és a lelkiség

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: