SÁTÁN LELEPLEZŐDIK

Jn 12:30-32 verseiben mit mond Jézus Sátánról a kereszt és a nagy küzdelem összefüggésében?

Ellen G. White írt Jézus kereszthaláláról, majd pedig rátért arra, hogy milyen óriási hatása lett ennek a mennyben és az egész világegyetemben, ahol figyelemmel kísérték az eseményeket. „Lelepleződtek Sátán hazug vádjai, amelyeket Isten jelleme és kormányzása ellen felhozott. Azzal vádolta Istent, hogy csupán a maga dicsőségét keresi, amikor teremtményeitől hódolatot és engedelmességet kíván. Kijelentette, hogy míg a Teremtő mindenki mástól önmegtagadást követel, Ő maga nem gyakorol önmegtagadást, és nem hoz áldozatot. De nyilvánvaló lett, hogy az elbukott és bűnös ember megváltásáért a világegyetem Uralkodója meghozta a legnagyobb áldozatot, amire a szeretet csak képes; mert »Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot« (2Kor 5:19). Az is bebizonyosodott, hogy míg Lucifer dicsőség és elsőbbség utáni vágyával kinyitotta az ajtót a bűn előtt, Krisztus – hogy a bűnt megsemmisítse – megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig” (A nagy küzdelem. Budapest, 2013, Advent Kiadó, 431. o.).

Hogyan békéltette meg Krisztus halála Istennel a bűnbe süllyedt világot (2Kor 5:19)?

A világ bűnbe, lázadásba süllyedt, Sátán játékszerévé vált, ahogy világosan láthatjuk például Jób könyvében is. Jézus azonban elszakíthatatlan köteléket font a menny és a föld között, amikor magára vette az emberi természetet, de közben nem veszítette el istenségét. A halála garantálja, hogy végleg elpusztul majd úgy a bűn, mint ahogy Sátán is. A kereszten Jézus megfizette a bűn jogos büntetését, így tudta megbékéltetni az elbukott világot Istennel. Halálra ítélt bűnösök vagyunk, hit által azonban az örök élet ígéretét kaphatjuk Jézusban!

A kereszten Jézus minden bűnünkért a teljes büntetést megfizette. Miért kell, hogy az egész életünket megváltoztassa ez a felmérhetetlen igazság? Miért késztessen ez arra, hogy engedelmesen akarjunk élni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: