TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Elejétől a végéig a Biblia tele van a reménység csodálatos szavaival. „Azért mondtam ezeket nektek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok, én legyőztem a világot” (Jn 16:33, ÚRK). „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Mt 28:20, ÚRK). „Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká lévén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ” (Gal 3:13). „Amilyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket” (Zsolt 103:12). „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakíthat el minket Isten szeretetétől, amely Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van” (Róm 8:38-39, ÚRK). „Azért tehát legyen az ív a felhőben, hogy lássam azt, és megemlékezzem az örökkévaló szövetségről Isten és minden testben élő lény között, amely a földön van” (1Móz 9:16, ÚRK). „Lássátok milyen nagy szeretetet adott nékünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk! A világ azért nem ismer minket, mert nem ismerte meg Őt” (1Jn 3:1). „Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten; ő alkotott minket és nem magunk; az ő népe és az ő legelőinek juhai vagyunk” (Zsolt 100:3). Ez csak néhány példa az Ige kijelentéseiből arról, hogy milyen is Isten és mi az, amit felajánl nekünk. Egyáltalán mi okunk lehetne a reménységre anélkül, amit a Biblia kinyilatkoztat?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Még milyen bibliaszövegek szólnak a reménységről? Ezek közül melyek különösen fontosak a számunkra? Miért?

2. A Hetednapi Adventista Egyház minden tantétele közül melyiket találod a leginkább reményteljesnek?

3. A megpróbáltatások, időnként a tragédiák és az élet nehézségei között hogyan tanulhatunk meg örömet találni a Bibliából elénk táruló reménységben? Miért olyan könnyű elcsüggedni az események hatására, még ha annyi reményt keltő üzenetet olvastunk is? Mi az, amit a gyakorlatban megtehetünk, nehogy megfeledkezzünk a reménységünkről? Hogyan tudunk örülni a reménységben?

4. „A reményről, a hitről és az Isten iránti háláról beszélj! Légy vidám, reménykedj Krisztusban! Neveld magad Isten dicsőítésére! Nagyszerű gyógymód ez a test és a lélek betegségeire” (Ellen G. White: Mind, Character, and Personality. 2. köt. 492. o.). Miért olyan fontos Isten dicsőítése ahhoz, hogy megmaradjon a reménységünk az Úrban?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: