SEMMI SINCS MAGÁTÓL

Számos jó, nyomós érvet felsorakoztathatunk Isten létezése mellett. A teremtett világ bizonyságtételén kívül ott van még az „egyetemes” kinyilatkoztatás: alapvetően az a gondolat, hogy semmi sincs magától, nem hozta létre önmagát. Minden létezőt valami más hozott létre, ami már előbb megvolt, és azt is egy már korábban meglévő hozta létre. Ez így megy egészen addig, amíg eljutunk oda, ami nem lett megteremtve, ami mindig is volt, mert soha nem volt idő, hogy ne létezett volna. És ugyan ki más lehetne ez, mint Isten, akit a Szentírás mutat be?

Mit tanítanak a következő szövegek minden dolog eredetéről?

Jn 1:1-3

Kol 1:16-17

Jel 4:11

E szakaszok azt a tanítást közvetítik, ami valójában a világ létezésének leglogikusabb magyarázata, hogy mindent az örökké létező Isten teremtett. Isten létét a végletekig tagadó gondolkodók között vannak viszont, akik egy másik feltevéssel álltak elő. Ahelyett, hogy a mindenható, örök Isten teremtette volna az univerzumot, szerintük a mindenség a „semmiből” állt elő. Még Stephen Hawking, a jelenleg Isaac Newton székét elfoglaló híres tudós is azzal érvel, hogy a világegyetem a „semmiből” lett.

„Mivel létezik a gravitáció törvénye, az univerzum képes a semmiből létrehozni önmagát, és ezt meg is teszi” (Stephen Hawking és Leonard Mlodinow: The Grand Design. New York, 2010, Random House, 180. o.).

Az biztos, hogy Hawking mély és bonyolult matematikai képletekkel vezeti le elgondolását, az ember azonban eltűnődik: itt vagyunk, jó 400 évvel a tudományos forradalom kezdete után, és a világ egyik legkimagaslóbb tudósa azzal érvel, hogy a semmiből állt elő az egész világegyetem és mindaz, ami benne van? A tévedés még akkor is tévedés, ha a világ legnagyobb tudósa mondja!

Ezzel kapcsolatban olvassuk el 1Kor 3:19 versét! Miért olyan fontos a kereszténynek ezt mindig észben tartani?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: