HARC A FÖLDÖN

Jób könyve félrehúzza a függönyt, és a létezésnek olyan dimenzióját tárja fel előttünk, amit a szemünk és a fülünk, de még a világi filozófusok sem tudtak soha megmutatni. (Ezek a versek különösen érzékeltethetik velünk, hogy mennyire kevés, amit a teljes képből megérthetünk, felfoghatunk a szemünk, a fülünk vagy a világ filozófusai segítségével.) E néhány vers azt is bemutatja, hogy küzdelem zajlik Isten és Sátán között. Amint Jób könyve rámutat, noha ez a harc a mennyben kezdődött, hamarosan elért a földre is. Az egész Bibliában mindenütt találunk olyan szövegeket, amelyek ezt a folyamatos, ránk is kiterjedő küzdelmet írják le.

Olvassuk el az alábbi szakaszokat! Mit árulnak el annak a harcnak a valóságáról, ami itt a földön zajlik a természetfeletti gonosz erők ellen?

1Móz 3:1-4

Zak 3:2

Mt 4:1

1Pt 5:8

1Jn 3:8

Jel 12:9

Ez csupán néhány példája a számos szakasznak, amelyek közvetve vagy közvetlenül utalnak a valóságos ördögre, a gonosz szándéktól vezérelt természetfeletti lényre. Sátán létét sokan csupán primitív mítosznak tekintik, de a világos bibliai bizonyságok fényében nem eshetünk áldozatul e csalásnak!

Mi mindenben láthatjuk most is Sátán munkájának valóságát a világban? Egyedül mi adhat védelmet?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: