SZOMORÚ VÉG

Jób könyve olyan dolgokkal végződik, amelyek kedvezőek voltak Jób számára: „öregen halt meg… az élettel betelve” (Jób 42:17, ÚRK). Ám mind tudjuk, méghozzá igen jól, hogy sokaknak a története nem így végződik. Még a hűséges, tiszteletreméltó és erényes emberek sem mindig úgy fejezték be, mint Jób.

Hogyan végződött a következő bibliai hősök története?

Ábel (1Móz 4:8)

Uriás (2Sám 11:17)

Éli (1Sám 4:18)

Jósiás király (2Krón 35:22-24)

Keresztelő János (Mt 14:10)

István (ApCsel 7:59-60)

Látjuk, hogy a Biblia tele van olyan történetekkel, amelyek egyáltalán nem jól végződtek. Ez pedig azért van, mert az életben rengeteg történet rosszra fordul. Sokan nem kerülnek ki a bajaikból olyan diadalmasan, mint Jób, vagy azért, mert egy jó ügyért halnak mártírhalált, vagy valamilyen rettenetes betegségbe halnak bele, vagy az életük már nem más, mint fájdalom és nyomorúság. Legyünk őszinték, valójában milyen gyakran alakulnak annyira jól a dolgok, mint Jób esetében? Persze nem kell a Bibliából kiolvasnunk a választ. Ugyan ki az közülünk, aki ne tudna szomorúan végződő életekről?

Milyen rosszul végződő történeteket ismerünk? Mit tanultunk belőlük?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: