A SZERETET SOK SEBET BEGYÓGYÍT

„Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van; és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és ismeri az Istent” (1Jn 4:7).

„Keresztény nézőpontból figyelve a szeretet hatalma óriási. Elvében értelmi és lelki erő kapcsolódik össze. A tiszta szeretet jó hatása különleges, nem tehet mást, csak jót. Gátat vet a viszálynak, a fájdalomnak és igaz boldogságot hoz. A vagyon gyakran lesz a romlás és pusztítás eszköze, a kényszer bánt, míg a tiszta szeretetet igazság és jóság jellemzi.

Az Istennel és embertársaival békében élő embert nem lehet szerencsétlenné tenni. Nem lesz irigység a szívében; gonosz gondolatok nem találnak helyet benne, mint ahogy a gyűlölet sem. Az Istennel összhangban lévő szív az élet bosszúságai és próbái fölé emelkedik.

Sátán irigységet, féltékenységet, gonosz gondolatokat, gonosz szavakat, türelmetlenséget, előítéletet, önzést, kapzsiságot és hiúságot plántál a szívbe, amit mind ki kell gyomlálni. Ha az ember engedi, hogy e rossz dolgok megmaradjanak a lelkében, ezek olyan gyümölcsöt teremnek, amely sokakat megfertőz. Ó, hányan ápolgatnak magukban mérgező hajtásokat, amelyek kipusztítják a szeretet drága gyümölcsét és beszennyezik a lelket!

Csakis a Krisztus szívéből fakadó szeretet képes gyógyítani. Csak Ő tudja begyógyítani a megsebzett lelket, akiben úgy áramlik a szeretetet, mint az éltető nedv a fában vagy a vér a testben.

A szeretetnek csodálatos ereje van, mert Istenből fakad. A haragot elfordító szelíd felelet, a hosszútűrő és kedves szeretet, a bűnök sokaságát elfedező jóság – ha ezeket megtanulnánk, milyen gyógyító erő ajándékát nyerhetnénk el! Mennyire más lenne az élet, olyan lenne a föld, mint a mennyország, a menny előíze” (Ellen G. White: My Life Today. 184. o.)!

2016. 4. negyedév

Jób könyve

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: