TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Mt 5:16; Kol 3:17; Zsid 13:15-16

Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó, „Az Olajfák hegyén” és „Legkisebb atyámfiai” c. fejezetei, 531-547. o.

Jézus elmondta, hogy visszatérése előtt milyen jelei lesznek a világ végének. Nem számíthatunk kellemes dolgokra! Háborúk, háborúk hírei, járványok stb. Sokan a temérdek gonoszságra hivatkozva utasítják el Istent, és ahogy közeledünk a vég felé, bőséggel találnak kifogásokat. Éppen ezért egyre fontosabb, hogy Isten népe, mi, akik a követőinek valljuk magunkat, valóban az Ő jellemét tükrözzük a világnak, és így jobban megláthassák az emberek, milyen is valójában Isten. „Ha megaláznánk magunkat Isten előtt, kedvesek, udvariasak, szerető szívűek és könyörületesek lennénk, száz megtérő fogadná el az igazságot ott, ahol most csak egy” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 9. köt. 189. o.). Milyen egyszerű, mégis sokatmondó üzenet ez a missziómunkát illetően! Isten azt várja el Jézus második adventjét váró egyháza tagjaitól, hogy életükkel és szavaikkal hirdessék a teljes evangéliumot! Szánjuk oda önmagunkat és mindenünket az Úr művére! Szeressük, tiszteljük az embereket és törődjünk velük! Tárjuk ki a szívünket a Szentlélek teljes áldása előtt! Az ilyen bizonyságtételt a világ összes érve sem közömbösítheti.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Milyen különbségeket nevezhetünk meg a két városban, a „Babilon-ban”, ill. a „Jeruzsálemben” való élet között? Melyek a főbb különbségek? Vagyis hol találjuk a fő különbségeket? Hogy néz ki a két város? Kik laknak bennük?

2. A keresztények számára nem az az igazi kérdés, hogy „Van-e szerepe a cselekedeteknek a keresztény hitben?” Természetesen van. Inkább ez a kérdés: „Ha a cselekedeteink nem üdvözíthetnek, akkor mi a szerepük a keresztény hitben?” Hogyan válaszolhatunk erre a kérdésre, különösen a misszió szempontját figyelembe véve?

3. Hogyan kell várnunk Jézus visszajövetelére? Mi mindent teszünk, ami bizonyítja, hogy hiszünk Jézus visszajövetelében? Miért éljünk másként, mint azok, akik nem hisznek a második adventben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: