KÉSZÜLNI A VÉGSŐ ARATÁSRA A VÁRAKOZÁS KÖZBEN

Amikor Jézus Isten országáról tanított, a földművelés körébe tartozó kifejezéseket, példákat használt, amint az 5. tanulmányunkban is kitértünk rá. Megállapítottuk, hogy a földművelés nem csupán egyetlen esemény, inkább türelmes folyamat. Rendszeresen ismétlődő ciklusok, amelyek bizonyos szakaszokból állnak. Különböző embereknek más-más időben eltérő feladatokat kell ellátniuk. Nyitottá kell válnunk a Szentlélek vezetése és Isten gondviselése előtt, hogy az Úr megfelelőképpen felhasználhasson a talaj-előkészítés, plántálás és aratás folyamatában.

Milyen képet használ Jn 4:35-38 szakasza? Ezek szerint hogyan kell munkálkodnunk?

Tény, hogy nem látunk az emberek szívébe. Nem tudjuk azt sem, mit végez az életükben a Szentlélek. Amikor ránézünk egyesekre, talán azt gondoljuk, hogy még hosszú utat kell bejárniuk, mielőtt készen állnának a „betakarításra”, pedig csak valakinek késztetnie kellene őket a Jézus melletti döntésre. Minden egyes ember szívéért és elméjéért dúl a küzdelem, és Isten arra szólít, hogy segítsünk az embereknek Őt választani.

Mi az üzenete 1Kor 3:6-8 verseinek a misszióval kapcsolatban?

Pál a maga módján ugyanazt mondja el itt, amire Jézus utalt az előző példával. A missziómunka a földműves munkájához hasonlítható. Talán nem ugyanazt a munkát végezzük mindannyian, de amit mi teszünk, az is lényeges része a missziónak és a lélekmentésnek. Isten különféleképpen használ fel bennünket, végeredményben azonban egyedül Ő az, aki bárkit is megtérésre vezethet.

Hogyan tanulhatunk alázatot és hálát, bármilyen szerepet is kaptunk Istentől a másokért végzett szolgálat folyamatában? Miért nagy kiváltság, hogy szolgálhatunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: