Hogyan várakozzunk?

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 24:35–25:46; János 4:35-38;

1Korinthus 3:6-8; Jakab 2:14-26; 2Péter 3; Jelenések 21:1-4

„Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak; A szentek szükségeire adakozók legyetek; a vendégszeretetet gyakoroljátok” (Róm 12:11-13).

Az 1906-os San Franciscó-i földrengést megelőzően Kaliforniában lázas tevékenységet folytattak San Francisco és Oakland hetednapi adventista gyülekezetei. A tagok rendszeresen látogatták a betegeket és a nélkülözőket. Otthont kerestek az árváknak és állást a munkanélkülieknek. Ápolták a betegeket és házról házra járva tanítottak a Bibliából. Keresztény irodalmat terjesztettek és sorozatokat tartottak az egészséges életmódról. A Laguna utcai ház alagsorában iskolát is fenntartottak. Otthont nyitottak munkásembereknek, akik között egészségügyi missziót is végeztek. Egészséges élelmiszereket forgalmazó bolt és vegetáriánus kávéház működtetése is szerepelt a tevékenységeik között. A helyi kikötőben hajós missziómunkát indítottak, a lelkészek pedig időről időre sorozatokat tartottak a városok nagy előadótermeiben.

Ellen White úgy nevezte ezeket a gyülekezeteket, hogy a két „méhkas”, a tevékenységük nagy örömmel töltötte el (Advent Review and Sabbath Herald. 1900. júl. 5.). Milyen remek példa ez arra, hogy mi mindent kellene tennünk a második adventet várva, és mi mindent megtehetnénk! Urunk hamarosan visszatér, ezt tudjuk. Számunkra a döntő kérdés az, hogy Mit teszünk, miközben várakozunk? Sorsunk a válaszunktól függ!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: