TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Mk 5:18-20; Lk 8:38-39; ApCsel 5:12-16

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó, „Példaképünk” c. fejezet, 13-18. o.; Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 3. köt. Budapest, 2010, Advent Kiadó, „Az udvariasság” c. fejezet, 212-216. o.; Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó, „Jézus megáldja a gyermekeket” c. fejezet, 431-435. o.

Számos módja van annak, hogy a gyülekezet más egyházakkal és a környékbeli szervezetekkel együttműködjön a közjó érdekében. Döntő, hogy a gyülekezet tisztában legyen a környékbeli szükségletekkel, majd pedig amennyire lehetséges, összhangban dolgozzon másokkal is ezek biztosítása érdekében. Mi volna ennél jobb módja annak, hogy bizalmat építsünk a környéken, sőt más egyházakkal is? Amikor a gyülekezet és a célközönség között kölcsönös bizalom alakul ki, akkor ezzel megteremtik az alapot arra, hogy Jézus követése felé haladjanak, mert „ez a munka nem lesz, nem lehet gyümölcstelen” (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó, 92. o.). Egyedül Isten tudja, hány embert lehetett elérni és lehet még elérni az egyszerű kapcsolatteremtés révén, miközben igyekszünk jót tenni a szükségben lévőkkel!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Hogyan egyeztethetjük össze a környékbeliekkel való jó kapcsolatok ápolásának, ill. a jó hírnév szerzésének a gondolatát azzal, amire Jézus figyelmeztetett Mt 10:22 versében: „És mindenki gyűlöl majd titeket az én nevemért, de aki mindvégig helytáll, az megtartatik” (ÚRK). Hogyan lehet áthidalni ezt a látszólagos éles ellentétet?

2. Beszéljünk a csoportban arról, hogy mit felelhetünk a következő kérdésre: Milyen az igaz hit? Vagyis, ha Jézusba vetett, őszinte üdvözítő hitünk van, mi különböztet meg bennünket azoktól, akikből hiányzik ez a hit?

3. Jól meg kell gondolni, ha ajándékot fogadunk el hitközösségünkön kívülről. Amint a szerdai részben láthattuk, Ellen White szerint, még ha nem is hisz valaki Jézusban, az adomány elfogadható tőle. A Nagy Orvos lábnyomán című könyve 234-235. oldalán viszont élesen szólt olyan egyházakról, amelyek pénzt fogadtak el a szesziparban érdekeltektől (még ha azok a saját tagjaik is voltak, „rendes és köztiszteletben álló emberek”). Úgy fogalmazott, hogy a tőlük kapott pénzt „beszennyezte a vér. Átok van rajta.” Általában hogyan dönthetjük el, hogy helyes vagy helytelen adományt elfogadni valakitől vagy együttműködni valakivel, bármilyen jó ügyről legyen is szó?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: