MÉLYEBB SZÜKSÉGLETEK

Az Úr Jézus többet tudott az emberekről, mint ők saját magukról. Az evangéliumok számos olyan esetet feljegyeznek, amikor Jézus nemcsak azzal volt tisztában, amit az emberek éppen akkor gondoltak (lásd Mk 2:8), hanem a múltjukat is ismerte (lásd Jn 4:18).

Miről biztosít Isten Igéje Zsolt 139:1-13 szakaszában?

Amint az előző részben is megállapítottuk, Jézus pontosan tudta, hogy mire volt az embereknek szüksége, és Ő éppen azt adta meg. Sőt még a felszín alatt meghúzódó igényekről is tudott. Ezt láthatjuk a gutaütött történetében is. A férfinek nyilván kellett a fizikai gyógyítás, ám a lelkét is nyomta valami. Tehát mielőtt Jézus azt mondta volna neki, hogy vegye fel a matracát és járjon, így szólt: „Fiam, megbocsáttattak néked a te bűneid” (Mk 2:5).

Olvassuk el Mk 2:1-12 szakaszát! Mi zajlott a felszín alatt a férfi életében? Lehetséges, hogy mindenki hasonló problémával küzd, akinek segíteni szeretnénk?

Jézus tudta, hogy itt nem csak fizikai bajjal van dolga. „De nem is annyira a testi gyógyulásra vágyakozott, mint inkább a bűn terhétől való szabadulásra. Ha megláthatná Jézust, és megbizonyosodhatna a menny megbocsátásáról és békéjéről, megelégedne akár az élettel, akár a halállal, Isten akarata szerint” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó, 215. o.).

Mi persze nem láthatunk úgy az emberi lélek mélyére, mint Jézus, de bárkinek is segítünk, tudhatjuk, hogy neki is ártott a bűn. Vagyis, akármi mutatkozik a felszínen, kegyelemre, megerősítésre is biztosan szükség van. Mindenkinek tudnia kell, hogy Isten szeret bennünket, a halált is vállalta értünk és csak a legjobbat akarja nekünk.

Mennyire vágyódunk az üdvbizonyosságra és Isten szeretetének tudatára? Hogyan segíthetünk másoknak is bizonyosságot találni ezekben a kérdésekben?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: