ERŐ A JÓRA

Bármennyire nagyszerű is ismerni az igazságot, az még nem elég. Ézsaiás 58. fejezete szerint Isten népe szenvedélyesen ragaszkodott vallási formaságaihoz és gyakorlataihoz, viszont hitüket nem élték meg a gyakorlatban. Isten arra szólítja mai egyházát, hogy a jóra ható erőként jelenjenek meg. Az ószövetségi próféták felhívása ma is hangzik, hogy valós képet mutassunk Isten jelleméről.

Az alábbi igehelyek értelmében hogyan törekedhet úgy a helyi gyülekezet, mint az egész egyház arra, hogy megtegyük, amire Isten elhívott?

Zsolt 82:3

Ézs 1:17

Egy nagyvárosi gyülekezet környezetében egyre elviselhetetlenebbé vált a fegyveres erőszak. 2011-ben egy nagyvárosban rendezett városi missziós kongresszuson az említett gyülekezet lelkészének tiszta, prófétai hangja vissz-hangzott. Néhány gondolat a beszédéből: „A keresztényeknek meg kell állítaniuk a gyászmenetet!” Arra a bibliai történetre utalt, amikor Jézus a naini ifjú temetési menetét megállította (Lk 7:11-17). A lelkész azt fejtegette, hogy a gyülekezet nem nézheti tétlenül az utcai erőszak folyamatos erősödését a környéken. Megkérdezte a hallgatóságot: „Egyházként csak annyi lenne a feladatunk, hogy gyászbeszédekkel álljunk ki? Ha azt kérdezzük Istentől: »Miért engedsz meg ennyi szenvedést?« Isten így felel: »Te miért engeded, hogy ennyien szenvedjenek?«”

Ez a gyülekezet aktívan részt vesz a környék területfejlesztésében. A kórusuk hét éven át megjelent a környékbeli utcákon. Énekeltek, brosúrákat osztogattak és az érdeklődőknek bemutatták, hogy mivel igyekszik a gyülekezet az emberek szolgálatára állni. Sikerült felvenni a kapcsolatot a környékbeliekkel, és így a gyülekezet sokféle módon, számottevően segíthetett a lakosságnak. Számtalan különböző programmal nagy változást idéztek elő a körzet életében.

Ez a gyülekezet csak egy példa a sok közül arra, hogy egyházi testületként hogyan szolgálhatjuk a környezetünkben élőket, hogyan léphetünk fel gyógyító közösségként.

Mit tehet a gyülekezetünk azért, hogy a környezetünkben élő szegények helyzetén javítsunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: