AZ „URALOM” HELYREÁLLÍTÁSA

A bűneset következtében rengeteget veszített az emberiség, így a teremtett világ feletti uralmat is, ami Édenben az első emberpárnak még kiváltsága volt. Krisztus azért jött a földre, hogy visszaadja, ami elveszett. Krisztus áldozata által Isten bennünket is hív, hogy forduljunk az emberekhez, segítsünk nekik visszanyerni Krisztusban azt, amit nekünk adott. Ez a folyamat ugyan nem lesz teljes Jézus második adventjéig, de már most is sokat tehetünk, segíthetünk a szükségben lévőknek, az elveszetteknek, akiket a világban elnyomnak. Isten felhasználhat arra, hogy már most elkezdődjön a helyreállítás, miközben aktív segítséget nyújtunk az embereknek.

Hogyan segíthetünk az embereknek a bűn miatt elveszett „uralom” visszaszerzésében? Mit mondanak erről az alábbi szövegek?

5Móz 15:7-12

Ézs 58:7

Lk 14:12-14

2Thessz 3:10

Jak 1:27

1Pt 3:15

Egyházi testületként igencsak sokat tehetünk, sokat is kell tennünk, hiszen Isten arra hívott el, hogy a szükségben lévőknek segítő kezet nyújtsunk. Időnként egészen alapvető dolgok hiányoznak, pl. ételt, ruhát vagy szállást kell adni annak, akinek sürgősen szüksége van rá. Valóban fontos könnyíteni a bajban lévők helyzetén, de ezen túlmenően más is kell ahhoz, hogy segítsünk az embereknek visszaszerezni az életük feletti uralmat. Álljunk mindig készen számot adni a bennünk lévő reménységről, amikor és ahol viszont módunkban áll, a fizikai szükségleteket is enyhítsük, miközben a jobb élet felé vezető útra mutatunk. Természetesen minden helyzet más, mint ahogy az igények is különbözőek, de Isten mindannyiunkat arra hívott, hogy a környezetünkben világítsunk, a reménység és gyógyulás forrásai legyünk. Ez lényeges része annak, hogy bizonyságot adjunk a szerető, megváltó Istenről, akit szolgálunk. Az Úrtól kapott erővel tegyünk meg mindent, amit csak tudunk, hogy a világosság és reménység sugaraiként éljünk. Keresztényként nem elégedhetünk meg kevesebbel. Szolgálatunkat betöltve megláttatjuk az emberekkel, hogy milyen Isten. A fizikai szükségletekről gondoskodva utat készítünk a Szentléleknek, hogy hatni tudjon a szívekre. Ezt tette Jézus és bennünket is hasonló munkára hívott el.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: