A BŰNESET ÉS AZ UTÓHATÁSAI

A Biblia hallgat arról, hogy mennyi idő telt el a teremtés befejezése és a bűneset között. Napok, hetek vagy évek – nem tudhatjuk. Amit viszont tudunk, hogy valóban megtörtént a bukás, hiszen a következményei azonnal és nyilvánvalóan megmutatkoztak.

Miután Ádám és Éva evett a jó és gonosz tudásának fájáról, hirtelen mindketten rádöbbentek mezítelenségükre (1Móz 3:7). Ez volt az első következmény, amiről az Írás említést tett. Igyekeztek elrejtőzni Isten színe elől. Fényruhájuk eltűnt (lásd Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó, 32. o.). Istenhez fűződő meghitt kapcsolatukat megzavarta az az új, bensőséges viszony, ami az önző gonoszsághoz láncolta őket. Isten ezután rá akarta vezetni az első emberpárt arra, hogy bűnük milyen következményeket idézett elő számukra.

Az alábbi igehelyeket elolvasva nevezzük meg Ádám és Éva bűnének közvetlen következményeit, ahogyan az adott szakaszokban látjuk! Miként mutatkoznak meg ezek a következmények ma?

1Móz 3:8-10

1Móz 3:12

1Móz 3:13

1Móz 3:16

1Móz 3:17-19

Nem kérdés, hogy valóban megtörtént a bűneset, ami rettenetes, szörnyű következményeket vont maga után az emberiség égészére nézve. Tragikus utóhatásait mutatja be az emberi történelem hosszú, szomorú sora, egészen a mai eseményekig. Hálásak lehetünk tehát az ígéretért, hogy a bűn tragédiája egy nap majd véget ér és soha nem kezdődik újra!

Milyen példát említhetünk arra, hogy naponta együtt kell élnünk saját bűneink következményeivel?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 3. negyedév

A gyülekezet és a környezete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: