A nagy misszióparancs

Sokak számára az egyik legérthetetlenebb dolog, hogy Jézus visszatért a mennyekbe, az evangélium hirdetését pedig emberekre bízta. Bizony sokszor okozunk csalódást neki és saját magunknak is eközben, és amint az evangéliumok mutatják, a saját tanítványai sem jelentettek ebben kivételt. Pedig amikor ránk bízta ezt a munkát, szeretetét mutatta ki felénk, és azt, hogy Őrá van szükségünk.

Olvassuk el Mt 28:16-18 verseit! Hasonlítsuk össze Jézus szavait: „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön” Dán 7:13-14 verseivel! Hogyan kapcsolódik össze a két szakasz?

Olvassuk el ennek az evangéliumnak az utolsó verseit, Mt 28:19-20 szakaszát! Mit mondott itt Jézus, és mitől időszerű mindez számunkra is?

Ellen G. White azt írja, hogy közel ötszáz hívő gyűlt össze egy galileai hegyen, amikor Jézus felemeltetett a mennybe (lásd 1Kor 15:6). Vagyis az evangelizálásra való felhívás nemcsak a közvetlen tanítványoknak szólt, hanem minden hívőnek. „Végzetes tévedést követnénk el, ha azt feltételeznénk, hogy a lelkek megmentésének munkája egyedül csak a felszentelt lelkészektől függ. Krisztus mindazokat megbízta az evangélium hirdetésével, akikhez eljutott a mennyei ismeret. Krisztus mindazokat felavatja, felszenteli arra, hogy munkálkodjanak embertársaik üdvösségéért, akik már megkapták és magukban hordják életét. Az egyházat ennek a munkának a végzésére alapították, és mindazok, akik ünnepélyes és szent fogadalmat tettek az egyháznak, arra kötelezik magukat, hogy együtt munkálkodjanak Krisztussal” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1990, Advent Kiadó, 727. o.).

Mennyire gyakran gondolsz úgy magadra, mint Krisztus munkatársára? Konkrétan hogyan lehetnél még aktívabb az evangélium hirdetésében?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: