Megfeszíttetett, de feltámadt

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 59:2; Máté 27:11-26, 45-46, 49-54;

28:1-20; János 3:19; Zsidók 8:1-6

„Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön” (Mt 28:18, RÚF).

Egy angol magazin közölt egy hirdetést, amelyben olyan embert kerestek, aki felajánlaná testét a tudománynak. Állítólag tudósok tanulmányozták az egyiptomi mumifikálás módszerét, és olyan önkéntest kerestek, aki halálos betegségben szenved és halála után kész lenne felajánlani a testét. A hirdetés szerint ezek a tudósok megfejtették az egyiptomi mumifikálás titkát, és a test „megmaradna – potenciálisan évszázadokig, akár évezredekig” (www.independent.co.uk/news/science/now-you-can-be-mummified-just-like-the-egyptians-1863896.html).

Keresztényként nem kell azon aggódnunk, hogyan tarthatjuk meg a porhüvelyünket. Isten ettől sokkal jobbat ígért. Jézus halála, amellyel a mi bűneinkért fizette meg a büntetést, és a feltámadás, amikor „Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje” (1Kor 15:20, RÚF), előkészítette az utat a testünknek, de nem azért, hogy úgy őrizzék meg, ahogyan számos korabeli fáraó testét (egyébiránt, aki látott már múmiát, tudja, hogy nem túl vonzóak). Romolhatatlanná, örökké élővé akar tenni.

A héten Máté evangéliuma utolsó fejezetei segítségével Isten halálának kimeríthetetlen igazságait fogjuk tanulmányozni és a feltámadást, illetve a reményt, amelyet ezek az események kínálnak nekünk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: