Megnyugvás Krisztusban

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 58:7-13; Máté 11:28-30; 12:1-2, 9-14;

Lukács 14:1-6; János 5:9-16

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek (Mt 11:28, ÚRK).

„Krisztus a törvény élő megjelenítője volt. Soha életében nem hágta át a szent előírásokat. Amint végigtekintett a tanúskodó nemzeten, amely csak az alkalmat leste, hogy elítélhesse Őt, megcáfolhatatlanul mondhatta: »Ki vádol engem közületek bűnnel« (Jn 8:46)” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1990, Advent Kiadó, 235. o.)?

Jézus teljes élete a törvény, a Tízparancsolat értelmének visszatükrözése volt. Életével maga volt Isten törvénye az emberek között, emberi testben. Így életét tanulmányozva megtanulhatjuk, mit jelent a törvények megtartása, hogyan kerülhető el, hogy mindez csupán lélek és tartalom nélküli törvényeskedés legyen. Továbbá ezek között a törvények között ott a negyedik, a hetednapi szombat is.

A héten, miközben folytatjuk Máté evangéliuma tanulmányozását, a szombattal kapcsolatban néhány vitatott igét is megvizsgálunk, illetve megnézzük, hogyan jelent meg Jézus életében a szombat parancsa. Mivel ha a törvény Isten jellemének kinyilatkoztatása, és ha Jézus megtestesítette azt a törvényt, akkor azzal, hogy megnézzük, Ő hogyan tartotta meg a szombatot, többet tudhatunk meg Isten jelleméről. Még fontosabb azonban, hogy megtanuljuk, hogyan rajzolódhat ki ez a jellem a saját életünkben.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: