A „kozmikus háború” világnézete

Bármi legyen is a tényleges jelentése Mt 11:12 versének, amint láttuk tegnap, a lényeg, hogy rámutat a nagy küzdelem valóságosságára. Egy küzdelmet, csatát ír le, amelynek középpontjában – ahogy egyéb igékből tudjuk – Krisztus és Sátán harca áll.

Mit mondanak a következő szövegek a nagy küzdelem valóságáról?

1Móz 3:14-19

Ézs 27:1

Mt 12:25-29

Róm 16:20

Ef 2:2; 6:10-13

1Jn 5:19

Ez csak néhány ízelítő a sok igéből, amelyet az Ó- és Újtestamentumban találhatunk a nagy küzdelemről, amit egy kortárs (nem adventista) teológus a „kozmikus háború világnézetének” nevezett el. A lényege, hogy kozmikus csata zajlik természetfeletti lények között, amelyben valamilyen módon mi is benne vagyunk. Mindez persze nem új nekünk, adventistáknak, hiszen ez a legkorábbi időktől része volt az egyház tanításának; gyakorlatilag az úttörőink már akkor ezt hirdették, amikor az egyház hivatalosan még meg sem alakult.

Hogyan jelenik meg ez a csata a saját életünkben? Milyen szerepet játszik a döntéseinkben, ill. a kísértésekben, amelyekkel szembenézünk? Hogyan segít jó döntéseket hozni és ellenállni a kísértések idején, ha tisztában vagyunk e nagy küzdelem valóságával?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: