Látható és láthatatlan küzdelem

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 27:1; Máté 11:1-12; 12:25-29;

Zsidók 2:14; Jelenések 5:5

„Keresztelő János napjaitól fogva mostanáig erővel törnek a mennyek országa felé, és ezek az erőszakosok el is ragadják azt” (Mt 11:12, ÚRK).

Minden egyes nap fontos döntéseket hozunk arról, hogyan éljünk – kapcsolatainkról, karrierünkről, arról, mi a fontos és mi kevésbé az, hogyan szórakozzunk, kikkel barátkozzunk. Ha igazán fel akarjuk fogni a választások jelentőségét, biztosan tudnunk kell, hogy mindennek mi a lényege. Be kell pillantanunk a függöny mögé, hogy lássuk a láthatatlant. A Biblia ugyanis azt tanítja, hogy létezik egy láthatatlan valóság, amely nagyban befolyásolja a látható világunkat. A tudomány világában élve nem esik nehezünkre megérteni, hogy vannak dolgok, amelyeket nem láthatunk. Ismerjük a röntgensugárzást, a rádióhullámokat, a vezeték nélküli kommunikációt, így könnyű felfogni a láthatatlan, de létező valóságot. Minden mobilhívással, akár mi kezdeményezzük, akár fogadjuk a hívást vagy a műholdas televíziózással feltételezzük, hogy nem látható dolgok látható és hallható valósággá, tapasztalattá válnak számunkra.

Valójában a Krisztus és Sátán közötti nagy küzdelem képezi az általunk mindennap tapasztalt világ láthatatlan hátterét. Ezen a héten olyan szakaszokat nézünk át Máté evangéliumából, amelyek segítségével megmutatkoznak a láthatatlan erők, ill. hogy ezek miként hatnak az életünkre, a döntéseinkre.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: