Dávid Fia

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 9:6-7; Jeremiás 29:13; Máté 1; 2:1-14;

Márk 12:35-37; János 2:25; Róma 5:8

„…mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből” (Mt 1:21).

A Szentlélek ihletésére Máté egy nemzetségtáblázattal kezdi evangéliumát; de nem akármilyennel, hanem Jézuséval. Azonban ez a nemzetségtábla nem szokványos, mivel a felmenők némelyikét a legtöbb ember nem szívesen látná a saját elődei között. Mindez összefügghet azzal, hogy Máté maga is kitaszított volt bizonyos értelemben. Korábban zsidó adószedőként dolgozott, szövetkezve az ellenséggel. Fizetett Rómának, hogy övé legyen az állás, amely által megsarcolhatja saját népét. Biztosak lehetünk benne, hogy az övéi megvetették.

Azonban míg az emberek a külsőt nézik, Isten arra figyel, mi lakik az emberi szívben. Nem kérdés: Isten, belelátva Máté szívébe, kiválasztotta őt, a megvetett adószedőt, hogy a tanítványa legyen. Máté elfogadta az isteni hívást és feladta régi életét az újért Jézusban. A volt adószedő követte Urát, feljegyzéseket készített, hogy egy napon visszaadjon ezekből valamit a népének és az egész világnak. Azonban ez már nem egy nyugta a behajtott adóról, hanem gondosan elkészített beszámoló Jézus életéről.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 2. negyedév

Máté evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: