TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Vitathatatlan, hogy Isten Igéje újból és újból bemutatja Isten hűségét a népe iránt, amint ezen a héten is láttuk. Természetesen sok esetben az események közepette nem mindig nyilvánvaló vagy észrevehető ez a hűség. Az eddig tanulmányozott történetek folyamatát láthattuk az elejétől a végéig, míg az események szereplőinek, mint például a hitteus Uriásnak erre nem volt lehetősége. Ma pedig mi is éppúgy benne vagyunk a nagy küzdelem sűrűjében, mint azok az emberek, akikről mostanában tanulunk. Persze rajtuk kívül még nagyon sokan voltak éppen olyan valóságosak, mint akik belekerültek a szövegbe, de ők sem mindig érhették meg a dolgok kedvező alakulását. Ezért is annyira fontos keresztényként emlékezni Pál szavaira, kiváltképp, amikor nehéz időket élünk (ami igen gyakran előfordul): „Azért nem csüggedünk; sőt ha a mi külső emberünk megromol is, a belső mindazáltal napról-napra újul. Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk igen-igen nagy örök dicsőséget szerez nékünk; Mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra: mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók” (2Kor 4:16-18). Pál itt túl akar mutatni a hétköznapi fárasztó munkán, a gyarlóságokon és az emberi gyengéken az egyetlen reménység felé, ami többé teheti az életet pusztán kegyetlen komédiánál.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Még milyen bibliai ígéretek mutatnak rá a végső reménységünkre? Gyűjtsünk össze annyit, amennyit csak tudunk, majd pedig vagy egyedül, vagy a csoportban olvassuk fel ezeket hangosan és gondolkodjunk el az üzenetükön! Milyen kép kerekedik ki belőlük?

2. Dávid bukása azért volt kimondottan tragikus, mert ő annyi külön áldást nyert Istentől. És mindannak ellenére, amit Istentől kapott ­– mégis így vétkezett! Viszont, ahelyett, hogy csak a negatívumokra koncentrálnánk, gondoljunk ennek a gyomorforgató történetnek az egyetlen pozitív oldalára: Isten kegyelmére, amit még annak is felkínált, aki a nagy magasságból ilyen mélyre süllyedt! Ezek szerint valójában mennyire teljes a Jézusban felkínált megváltás? Hogyan nyerhetünk bizonyosságot arról, hogy bármit tettünk is a múltban, akármilyen mélyre estünk is le, ha Dávidhoz hasonlóan megtérünk, Isten megbocsát?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: