TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Nem kérdés, amint ezek a történetek is mutatják, az élet a földön, a nagy küzdelemben nem mindig úgy alakul, ahogyan szeretnénk. Újszülött fiait karban tartva Ádám és Éva például nem sejtette, hogy az egyik majd megöli a másikat. Amikor Cippora feleségül ment Mózeshez, nem olyan jövőre számított, mint ahogy azután az élete alakult. És vajon Lea házassága olyan volt, mint amilyenről kislányként álmodott? Vagy pedig a fiatal Jeremiás, bármilyen reményei és ambíciói lehettek, arra bizonyára nem gondolt, hogy majd szitkokat szórnak rá, bántalmazzák és a saját honfitársai árulónak nevezik. Vajon Dávid és Bethsabé nem örült volna jobban a történet másféle alakulásának (Uriás kétségkívül szívesebben vette volna)? Mit mondhatunk Jézusról? Meghalni jött a földre, ez volt a lényeg. Emberi oldalról nézve azonban, arról az oldaláról, ami a miénkhez hasonló porból vétetett, így kiáltott a Gecsemáné-kertben: „Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár…” (Mt 26:39). Az ütlegelés, gyalázat, gúny és kereszthalál 33 évesen egyáltalán nem olyan bánásmód, amire bárki vágyna. Vitathatatlan, hogy az élet rettenetesen bánhat és bánik is velünk. Ám ez nem lehet meglepő, ugye? Mire is számíthatnánk a bűnbe süllyedt, bűnös világgá lett Paradicsomban? Az Éden már régen eltűnt, de majd újból elérkezik, és amikor ez megtörténik, a mostani életünk és az akkori között összehasonlíthatatlanul nagyobb lesz a különbség, mint a reményeink és a valóság között a jelenben.

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Milyen fő különbségek láthatók azok között a testvérek között, akik megőrizték Istenbe vetett hitüket és akik ezt nem látták szükségesnek?

2. Mit lehet tenni a dolgok jobbra fordulásáért, amikor mai családok életét azzal fenyegeti a testvérek közötti vetélkedés és féltékenység, hogy meghiúsul Isten rájuk vonatkozó terve? Mit tehetünk a gyülekezetünk családjaiért, hogy felfigyeljenek Isten nagyobb terveire?

3. Mit lehet tenni a gyülekezetünk tagjaiért, akik egyedül érzik magukat a világon, vagy nem látják az életük értelmét, értékét?

4. Hogyan védhet meg még akkor is a teljes elkeseredéstől az örök élet ígérete, ha az élet nem a reményeink szerint alakul?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: