Válság Édenben

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:28; 2:15-17; 3:1-7, 10-19; Máté 6:26;

Róma 8:17

„És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod” (1Móz 3:15).

A teremtés után Isten kijelentette, hogy minden „igen jó” (1Móz 1:31). Most viszont nyilvánvalóan nem „igen jó” minden a világon. Noha az évszázadok során különböző izmusokkal és ideológiákkal próbáltak javítani a helyzeten, világunk továbbra is a káosz, a bizonytalanság, a kegyetlenkedés, a háború, a környezetszennyezés, az elnyomás és a kizsákmányolás felé tart. Még ha a XX. század nagy optimizmussal indult is a jövőt és azt illetően, hogy az emberiség mit tehet a szebb holnapért, a XXI. századra bizonyosan odalett a derűlátás, méghozzá okkal.

Hogyan kerültünk ilyen helyzetbe? A választ a nagy küzdelemben találjuk, ami ugyan a mennyben kezdődött, de sajnálatos módon elérte földünket is, méghozzá a történelem igencsak korai szakaszában.

Ezen a héten megnézzük, hogyan tudta Sátán kihasználni az emberi szabadságot, elindítva a pusztítást, amit a mai napig mindannyian tapasztalunk. A bűneset története komoly figyelmeztetés számunkra, hogy emberként egyedül úgy lehetünk biztonságban, ha nemcsak elhisszük, amit Isten mond, de ami még fontosabb: engedelmeskedünk is a szavának!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2016. 1. negyedév

Lázadás és megváltás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: