TELJES SZÍVEDBŐL

„És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem” (Jer 29:13). Milyen tapasztalatod volt ezzel az ígérettel kapcsolatban? Mit jelent a „teljes szívedből” kifejezés?

Az Úr kezdettől fogva ismeri a véget. Jeruzsálem népe még Babilon ellen harcolt, remélve, hogy a hamis próféták jövendölései valóra válnak. Isten már akkor arra használta fel Jeremiást, hogy a jövő üzenetét közvetítse népe felé, hogy szóljon a Babilonban levőkhöz, de azokhoz is, akik később kerülnek oda. És milyen szavakat használt!

Olvassuk el Jer 29:1-14 verseit! Isten szeretete és kegyelme hogyan nyilvánul meg ezekben a versekben?

Megjelenik a kegyelem igaz ígérete, nem úgy, mint azok a „kegyelmi ígéretek”, amelyeket a hamis próféták hirdettek meg, és amelyek megnyugtatták őket, hogy fogságuk rövid lesz, legfeljebb két esztendeig tart. Isten terve nem ez volt, tehát nem is következett be. Helyette, Mózes igaz tanítása alapján el kellett fogadják sorsukat, mert halála előtt Mózes így fogalmazott: ha megtérnek, visszamehetnek a szülőföldjükre.

Olvassuk el 5Móz 30:1-4 verseit! Jeremiás üzenetét milyen mértékben aktualizálják e szavak?

Ellen G. White munkásságán keresztül rendelkezünk a prófétai ajándékkal. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy nem viseltetünk iránta hasonlóan, mint Jeremiással szemben tették a kortársai?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 4. negyedév

Jeremiás próféta

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: