JÓSIÁS KIRÁLY A TRÓNON

„Nyolc esztendős volt Jósiás, mikor uralkodni kezdett, és harmincegy esztendeig uralkodott Jeruzsálemben; az ő anyjának neve Jédida, a Boskátból való Adaja leánya. És kedves dolgot cselekedék az Úr szemei előtt, és járt az ő atyjának, Dávidnak minden útjaiban, és nem tért el sem jobbra, sem balra” (2Kir 22:1-2). Figyelembe véve a körülményeket, ahogyan Jósiás hatalomra került, mi a különleges üzenet e versekben?

A Biblia nem ad részletes magyarázatot arra, hogyan sikerült ennek a fiatalembernek igaznak maradnia akkor, amikor a körülmények arra rendelték volna, hogy olyan gonosz és megalkuvó legyen, mint atyái voltak. Valamiért azonban a másik utat választotta, amely pozitív hatással volt a nemzetre.

Jósiás király idejére a jeruzsálemi templom nagyon elhanyagolttá vált, vajon miért?

A salamoni templomfelszenteléstől 335 esztendő múlt el Jósiás király reformjáig (Kr. e. 622). A királyok nem törődtek a felújítással, a szentély csak egyre kopottabbá vált. A király azt látta, hogy a templom már nem alkalmas az Isten tiszteletére, ugyanis elhanyagolt, romos épület lett.

Mit tett Jósiás, amikor felfedezte, hogy a jeruzsálemi templom romos? 2Kir 22:3-7

Ma azt mondanánk, hogy a király elküldte a főpaphoz a pénzügyminiszterét, és azt kérte tőlük, hogy pénzügyileg és szakmailag tervezzék meg a templom renoválását. Nem kell őket elszámoltatni a pénzzel, amelyet átadnak nekik, mert hűségesek. Olyan bizalom volt a király és a templomot felújító munkások között, amely a mai modern világunkban szinte elképzelhetetlen.

A templom felújítása rendben haladt, de végső soron mi a fontos az igazi ébredés és a reformáció szempontjából? Fil 2:3-8


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 4. negyedév

Jeremiás próféta

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: