Jézus, a misszió Mestere

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 42:1-9; Dániel 9:24-27; Máté 10:5-6;

Lukács 2:8-14; Apostolok cselekedetei 1:1-14; 2Timóteus 1:8-9

„Majd ismét azt mondta nekik Jézus: Békesség nektek! Ahogy engem elküldött az Atya, én is úgy küldelek el titeket” (Jn 20:21, ÚRK).

A Biblia szerint a misszió a Szentháromság alapvető tevékenysége. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek egyaránt részt vesz az emberiség megmentésében. Missziójuk a bűnesetkor kezdődött és egészen a végig tart. Akkor az Atya, a Fiú és a Szentlélek helyreállítja majd a megváltott világot, hogy teljes egységben legyen az isteni akarattal.

Az evangéliumok szerint Jézus gyökeres változáson ment át, amikor a missziója sikere szempontjából szükséges emberi alakot öltött. Jézus Krisztusban a történelem értelme a figyelem középpontjába kerül, Isten teljes missziós tevékenysége összefüggővé válik és beteljesül a jelentőségteljes élet utáni legmélyebb emberi vágy.

Az Újszövetségben megismerjük Jézus Krisztus testet öltésének céljait. Itt megtaláljuk, hogyan vázolja fel a misszió programját, és bepillantást nyerünk abba, hogyan találkozott Jézus más nemzetek tagjaival, akik eltérő hitet vallottak. Isten Igéjében láthatjuk Isten felmérhetetlen megmentő tetteit, amelyeket a bűnössé lett emberiségért vitt végbe.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 3. negyedév

Misszionáriusok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: