Eszter és Márdokeus

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Eszter 1-10; Máté 22:21; János 4:1-26;

Apostolok cselekedetei 17:26; Róma 1:18-20; 1Korinthus 9:19-23

„Mert ha e mostani időben te hallgatsz, másunnan lészen könnyebbségük és szabadulásuk a zsidóknak; te pedig és atyád háza elvesztek. És ki tudja, talán e mostani időért jutottál királyságra” (Eszt 4:14)?

Isten felhasználta Esztert arra, hogy speciális küldetést hajtson végre magas szinten, a Perzsa Birodalom politikai központjában. Küldetése miatt sorozatosan megdöbbentő ellentétek közé került. Egy megvetett népcsoport és vallási kisebbség elárvult lánygyermekeként élt abban a birodalomban, ami kora egész világát uralta, majd ő lett a perzsa király felesége. Ez nem egy tündérmese volt arról, hogyan emelkedett királyi rangra egy koldus. Isten kiemelte Esztert az ismeretlenségből, majd felkészítették, hogy képes legyen véghezvinni egy rendkívül speciális missziót. Ehhez kellett a kockázatos stratégia, hogy eleinte titkolta kilétét. Később azonban, a veszélyek között nyíltan megvallotta nemzetiségét és hitét.

Unokatestvére és gyámja, Márdokeus az intrikáktól átszőtt perzsa udvarban támogatta bátor kiállásában. Sikerült megmentenie népét, társadalmi helyzetüket alapvetően megváltoztatva. Az egész birodalomban csodálattal tekintettek rájuk az emberek.

Eszter hűsége következtében az igaz Isten ismerete sokkal jobban elterjedt a pogány elnyomóik között. Persze ez nem egy „tipikus” missziótörténet, de Eszter és Márdokeus esetének elbeszélésében valóban találunk olyan érdekes elveket, amelyek segítenek megérteni, mit is jelent a bizonyságtétel sajátos körülmények között.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 3. negyedév

Misszionáriusok

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: