„BE KELL TELJESEDNIE MINDANNAK, AMI MEGÍRATOTT”

Olvassuk el Lk 24:13-49 verseit, amelyek közvetlen a Krisztus feltámadása utáni eseményekről szólnak. A különböző találkozások alkalmával mire mutatott rá Jézus, hogy segítsen az embereknek megérteni a történteket? Miért olyan fontos ez még ma is, amikor bizonyságot teszünk a világban?

A feltámadásnak önmagában is elég bizonyítéknak kellett volna lenni arra, hogy Jézus a Messiás. A keresztre feszítés előtt megverték és megkínozták, majd a kereszten átszúrták az oldalát, azután levették a keresztről, begöngyölték fehér gyolcsba és elhelyezték a sírba. Még ha feltételeznénk is azt a teljes képtelenséget, hogy Jézus túlélte a keresztre feszítést és a temetést, majd véresen, összetört testtel valahogy kitántorgott a sírból, semmiképp sem keltette volna a győztes Messiás képét.

Mindenesetre Jézus valóban „élt és virult”: az Emmaus felé vezető úton hosszú kilométereket tett meg gyalogszerrel a két tanítvánnyal. Közben figyelmüket a Szentírásra irányította, és szilárd bibliai alapot vetett hitüknek.

Azután megjelent a tanítványoknak, megmutatta valóságos testét, együtt evett velük, sőt Isten Igéjéből is idézett. „És monda nékik: Így van megírva, és így kellett szenvedni a Krisztusnak, és feltámadni a halálból harmadnapon: És prédikáltatni az ő nevében a megtérésnek és a bűnök bocsánatának minden pogányok között, Jeruzsálemtől elkezdve. Ti vagytok pedig ezeknek bizonyságai” (Lk 24:46-48).

Jézus itt nemcsak az Írásból idézett (miközben valóságos testben ott volt a tanítványokkal), hanem arra használta fel az Igét, hogy segítsen nekik pontosan megérteni a történteket. Közvetlenül feltámadásához kötötte a misszióparancsot, hogy követői minden népnek hirdessék az evangéliumot. Mint ahogy az Isten-voltát igazoló, elsöprő erejű bizonyítékok esetében, Jézus mindig is Isten Igéjére irányította a követői figyelmét. Fontos ez számunkra is, hiszen ha nem ismernénk Isten Igéjét, honnan tudnánk, hogy a küldetésünk: elvinni az örömhírt a világnak? Egyáltalán honnan tudnánk, hogy van evangélium? A Biblia tehát éppen olyan fontos a mi életünkben is, mint Jézus és tanítványai életében volt.

Mennyi időt töltünk az Ige tanulmányozásával? Hogyan hat az életünkre, döntéseinkre és kapcsolatainkra?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: