TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„»Övék a mennyeknek országa« – mondja Krisztus a lelki szegényekről. Ez az ország nem földi, tehát nem is mulandó. Krisztus feltárta előttük szeretetének, kegyelmének és igazságának lelki birodalmát. Hogy Krisztus bennünket vezérel, annak egyedüli bizonyítéka, hogy hasonlítunk az Emberfiához. Az Ő alattvalói a lelki szegények, az alázatosak és az igazságért üldözöttek; övék a mennyeknek országa” (Ellen G. White: Gondolatok a Hegyibeszédről. Budapest, 1990, Advent Kiadó. 14-15. o.).

„Mi most Isten műhelyében vagyunk. Sokan durva kövekként kerültek ki a bányából. De ha Isten igazságába kapaszkodunk, annak befolyása hatni fog ránk. Felemel, eltávolít belőlünk minden tökéletlenséget és bűnt. Így készülünk fel arra, hogy teljes szépségében meglássuk a Királyt, és együtt lehessünk a tiszta mennyei angyalokkal a dicsőség országában. Istennek itt kell elvégeznie értünk ezt a munkát, testünknek és lelkünknek is itt kell felkészülnie a halhatatlanságra” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. [Bizonyságtételek.] 2. köt., 355-356. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Steven Weinberg fizikus a kozmoszról írta a következő ismert (vagy talán nem mindenki által ismert) kijelentést: „Minél felfoghatatlanabbnak tűnik a világegyetem, annál értelmetlenebbnek is látjuk.” Mivel szavai elég nagy felzúdulást okoztak, végül igyekezett kicsit finomítani rajtuk. Ám vannak, akik egyáltalán nem tartják érdemesnek vitatkozni róla, hogy van-e értelme a világegyetemnek vagy nincs. „Miért kellene, hogy értelme legyen?” – teszi fel a kérdést az univerzummal kapcsolatban a Harvard csillagásza, Martha Geller. „Miért kellene értelmet keresni benne? Ez egy fizikai rendszer, milyen értelemmel bírna? Mindig zavart ez az állítás.” Az univerzum csupán egy rendszer, és mint olyan értelmetlen? Jézus visszajövetelét, valamint Isten országának teljes és végleges megalapítását váró keresztényként hogyan felelnénk az ilyen és ehhez hasonló kijelentések mögött meghúzódó elképzelésekre?

2. A keresztények minden generációja várta Jézus visszajövetelét, és egyes lelkészek/evangelizátorok konkrét dátumokat is kijelöltek. Ezek mindegyike tévesnek bizonyult. Miért helytelen a dátumok meghatározása?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: