ISTEN ORSZÁGÁNAK JELLEGZETESSÉGEI – 2. RÉSZ

Az alábbi igeversek mit tanítanak Isten országáról?

Lk 18:16-30

Lk 12:31-33

Lk 9:59-62

Isten országába senki sem léphet be státusza vagy pozíciója alapján, esetleg vagyona vagy annak hiánya jogán. Lukács a többi evangélium írójával összhangban rámutat, hogy az embernek megalkuvás nélkül, Istentől való függőségének teljes tudatában és gyermeki hittel kell Jézushoz fordulnia. Ilyen tulajdonságok jellemzik ennek az országnak a polgárait. Álljunk készen arra, hogy ha kell, mindent feladjunk, mert ha valamiről nem vagyunk hajlandóak lemondani, az bizonyos értelemben nemcsak versenyre kel az életünkben Jézussal, de győzni is fog. Jézus igényt tart az életünkre, minden területére! Ez legyen a legfontosabb számunkra! Ennek azért is van alapja, mert miatta, általa létezünk, tehát teljes hűség illeti meg Őt.

Olvassuk el újra Lk 18:29-30 verseit! Mit mond itt Jézus és mit ígér? Hagyjuk el szüleinket, házastársunkat, sőt gyermekeinket is Isten országáért? Hatalmas elköteleződést követel, nemde? Persze Jézus nem várja el ezt minden hívőtől, de ha valakit valóban erre hív Isten országáért, annak tudnia kell, hogy megéri az áldozatot!

Időzzünk egy kicsit Jézus szavainál arról, hogy temessék el a halottak a halottaikat! Milyen fontos igazság rejlik ebben azzal kapcsolatban, hogy amikor Jézus hív, ne hozzunk fel semmilyen kifogást, bármilyen jogosnak tűnne is?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: