Jézus küldetése

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 15:4-7, 11-32; 16:19-31; 18:35-43;

19:1-10

„Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett” (Lk 19:10).

Ha küldetésnyilatkozatot kellene írnunk Jézus számára, keresve sem találhatnánk jobbat, mint a saját szavait: „hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett”.

Mi veszett el? Az emberiség. Elidegenedett Istentől, a halál hatalma alá vettetett, félelem, csalódás és kétségbeesés jellemzi. Ha semmit nem tettek volna értünk, minden odalett volna.

De hála legyen Jézusnak, jó okunk van a reménységre!

„A hitehagyás következtében az ember elidegenedett Istentől; a föld elszakadt a mennytől. A köztük tátongó mélységet semmi sem hidalhatta át. Azonban Krisztus újra helyreállította az ég és föld közötti összeköttetést. Áldozata áthidalta a bűn következtében keletkezett rettenetes szakadékot… Kriszus újból összekapcsolja a tehetetlen, elesett és bűnös embert a végtelen hatalom forrásával” (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. Budapest, 1999, Advent Kiadó. 16. o.).

A Biblia Mózes első könyvétől A jelenések könyvéig arról szól, miként keresi Isten az elveszett emberiséget. Lukács három történettel érzékelteti ezt az igazságot: az elveszett juh (Lk 15:4-7), az elveszett érme (8-10. versek) és az elveszett fiú példázatával (11-32. versek).


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: