Kicsoda Jézus Krisztus?

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 4:16-30; 6:5; 9:18-27; Efezus 1:3-5;

2Péter 1:16-18

„Hát ti kinek mondotok engem? Felelvén pedig Péter, monda: Az Isten ama Krisztusának” (Lk 9:20).

Kicsoda Jézus Krisztus? Ez nem filozófiai vagy szociológiai jellegű becsapós kérdés, inkább ember voltunk lényegét érinti, sőt, arra is rámutat, hogy mit tartogat számunkra az örökkévalóság.

Az emberek csodálhatják Jézus tetteit, tisztelhetik szavait, magasztalhatják hosszútűrését, követendő példaként hirdethetik erőszakmentes életét, dicsérhetik határozottságát, imádhatják önzetlenségéért és állhatnak némán kegyetlen halálát szemlélve. Sokan talán arra is készek, hogy elfogadják jó emberként, aki megpróbálta helyreállítani a dolgokat, igazságot gyakorolni ott, ahol jogtalanság volt, gyógyulást vinni oda, ahol szenvedést látott és vigaszt oda, ahol nyomort tapasztalt.

Igen, Jézus kétségkívül kiérdemelné a legjobb tanár, forradalmár, legkiválóbb vezető vagy pszichológus címet, hiszen belelátott az emberek lelkének legmélyébe. Rá nézve mindez igaz, sőt még sokkal több is!

Ám egyik meghatározás sem válaszol megfelelően arra a kérdésre, amit maga Jézus tett fel: „ti kinek mondotok engem” (Lk 9:20)?

Ez a kérdés személyes állásfoglalást követel, amitől örök sorsunk függ.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2015. 2. negyedév

Lukács evangéliuma

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: